Sales Engineer Buitendienst

Job description

Sales Engineer Buitendienst


Neem jij graag de verantwoordelijkheid voor het proactief ontwikkelen van nieuwe business mogelijkheden, heb jij commercieel inzicht en zie jij snel waar de kansen liggen door jouw laboratoriumachtergrond, dan is deze vacature echt iets voor jou.


Wat doe jij?

Als onderdeel van ons verkoopteam voor de Benelux werk je vanuit huis en ga je actief onze verkoopactiviteiten in Nederland en/of Vlaanderen uitbouwen voor een of meerdere productlijnen voor laboratoriumapparatuur. Dit doe je direct aan nieuwe en bestaande klanten binnen de industriële, onderzoeks- en educatieve branche, maar ook via distributeurs. Je verzorgt tot in de puntjes het traject van offerte tot en met de uitlevering en je geeft adviezen om niet alleen de omzet te verhogen, maar ook de klanttevredenheid.


  • Je adviseert aan klanten en potentiële klanten over op maatoplossingen die passen bij de doelgroep en bijbehorende situatie.
  • Je zorgt voor een uitbreiding van het klantenbestand, door het in kaart brengen van potentiële klanten, het bezoeken van potentiële klanten en door het opvolgen van deze leads.
  • Je zorgt voor het ontwikkelen en opvolgen van aanvragen met als doel deze te vertalen in concrete opdrachten.
  • Je promoot en demonstreert onze productlijnen op beurzen en conferenties (online en on-site).
  • Je verkrijgt monsters, verwerkt deze in ons laboratorium en zorgt voor een gedegen rapportage.
  • Je zorgt voor een goede implementatie van onze producten en geeft training op locatie over onze producten.

Wie ben jij?

  • Je hebt minimaal 5 jaar verkoopervaring aangevuld met een technische opleiding in natuurwetenschappen of ervaring in laboratoriuminstrumenten.
  • Je bent commercieel en beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent servicegericht.
  • Je bent zelfstandig en resultaatgericht. Je beheerst naast de Nederlandse ook de Engelse taal .
  • Je bent bereid om 1 keer per week naar ons kantoor in Aartselaar te reizen.

Job requirements


Wie zijn wij?

De Verder Groep is een ambitieus en financieel sterk internationaal familiebedrijf dat zich wereldwijd richt op de ontwikkeling en distributie van activiteiten die betrekking hebben op monstername voorbereiding van vaste stoffen en analysetechnologieën, laboratoriumapparatuur (Scientific divisie) en een uitgebreid scala aan gespecialiseerde pomptechnologieën voor de industriële en hygiënische markt (Liquids divisie). Met verschillende productiebedrijven en distributielocaties zijn wij actief in 23 verschillende landen met meer dan 1800 medewerkers wereldwijd. De Verder Groep is door Management Team (MT) gekozen als de nummer 1 in de Nederlandse top 100 maakindustrie!


Binnen de Scientific divisie zijn de fabrikanten ATM-QNESS, Carbolite Gero, Eltra, Retsch en MICROTRAC Retsch ondergebracht. Stuk voor stuk wereldvermaarde producenten van hoogtechnologische toestellen, elk binnen hun eigen specialiteit.


Wat bieden wij?

Je maakt onderdeel uit van het verkoopkantoor in Aartselaar, vlakbij Antwerpen. Hier worden de klanten en externe partners in België, Nederland en Luxemburg ondersteund door een gemotiveerd en goed opgeleid team. Je werkt samen met een team van diverse professionals binnen een prachtig bedrijf en onderhoudt contact met de verschillende internationale Verder vestigingen. Je hebt veel vrijheid en je wordt beloond met een marktconform salaris en een bonus.


Interesse?

Mail je CV in het Engels met begeleidend schrijven naar apply@verder.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Vera Willems, Corporate Recruiter, 030 – 677 91 04 . Kijk ook eens op onze websites www.careersverder.com en www.verder-scientific.be.


(W&S) Bureaus, als we jullie nodig hebben dan bellen we!