Sales Directeur

Job description

Sales Directeur

Business to Business – veranderingsprocessen - Groningen

Het doel van de functie

Jij bent commercieel gedreven om de organisatie winstgevend te laten groeien en staat met beide benen op de grond. Je bent P&L verantwoordelijk en rapporteert aan de Internationale Sales Directeur van de Verder Liquids divisie. Je bent verantwoordelijk voor een gedreven team van 21 medewerkers die zowel op kantoor als in de buitendienst werkzaam zijn.


Hoe je dat gaat doen

Jouw focus ligt op de commerciële ontwikkeling en groei van de Nederlandse verkooporganisatie van Verder Liquids. Je bent verantwoordelijk voor het versterken van de relatie met bestaande klanten en het uitbouwen van het relatiebestand met nieuwe klanten. Daarnaast onderhoud je de relatie met de belangrijkste leveranciers van Verder Liquids in Nederland en met het Logistiek Centrum in Groningen.

Je bent innovatief en creatief als het gaat om commerciële mogelijkheden, nieuwe afzetmarkten en klanten. Je bent verantwoordelijk voor de commerciële strategie van Verder Liquids in Nederland om zo de marktpositie van Verder te versterken en uit te bouwen. Je werkt nauw samen met de andere Verder Landen en het Verder Liquids team in Vleuten om samen de prioriteiten te bepalen. Je vertaalt de strategie naar concrete doelen en plannen en zet die om samen met het team. Je schroomt daarbij niet om zelf de handen uit de mouwen te steken. Je coacht de buitendienst en bent zelf commercieel betrokken bij key-accounts en grote projecten.

Naast de commerciële focus staat het zorgdragen voor een sterke organisatie, op zowel operationeel als strategisch vlak, centraal en voer je het dagelijks management in je rol als managing director voor Verder B.V.. Je creëert draagvlak voor de koers van de onderneming en bouwt bruggen met de andere Verder teams in de landen en op het wereldwijde hoofdkantoor. Je stuurt, coacht en motiveert de werknemers en bouwt aan een open-, professionele- en ondernemende bedrijfscultuur. Daarnaast optimaliseer je continu de bedrijfsvoering en ontwikkel en implementeer je verbeterpunten in processen en structuur.

Job requirements

Wie ben jij?

  • Je bent commercieel sterk met aantoonbare successen.
  • Je bent een ervaren manager met natuurlijk overwicht en goed gevoel voor verhoudingen.
  • Als leider ben je verbindend, motiverend en sociaal ingesteld en je kan cultuurverschillen overbruggen.
  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding, technische / commerciële richting.
  • Je hebt minimaal 5 jaar leidinggevende- en sales ervaring bij een maakbedrijf bij voorkeur in de pomp- of aanverwante industrie.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.
  • Je bent woonachtig in de omgeving van Groningen of bereid binnen 6 maanden te verhuizen (verhuiskostenvergoeding is van toepassing).


Wie zijn wij?

Verder B.V. is onderdeel van de Liquids divisie binnen Verder Groep. Verder is een ambitieus en financieel sterk internationaal familiebedrijf dat zich wereldwijd richt op de ontwikkeling en distributie van activiteiten die betrekking hebben op monstername voorbereiding van vaste stoffen en analysetechnologieën, laboratoriumapparatuur (Scientific divisie) en een uitgebreid scala aan gespecialiseerde pomptechnologieën voor de industriële en hygiënische markt (Liquids divisie). ‘Passion for Pumps’ dat is het motto van Verder B.V.. Wereldwijd zijn we met 800 collega’s in de Liquids divisie waarvan 40 in Groningen.


Wat bieden wij?

Een uitdagende, zelfstandige positie binnen een stabiel, professioneel en financieel gezond familiebedrijf met een solide basis en goede naam in de markt. Je komt te werken bij dé nummer 1 van de Nederlandse Maakindustrie. Uiteraard bieden wij een marktconform salaris en passende arbeidsvoorwaarden.


Interesse?

Mail je CV met begeleidend schrijven. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jacqueline de Boom, Recruiter, 030-6779104. Kijk ook eens op onze websites www.careersverder.com en www.verder.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.


W&S bureaus, wij bellen jullie als we jullie nodig hebben!