Sales Engineer Buitendienst Midden - Zuid Nederland

Job description

Sales Engineer Buitendienst

Zuid Nederland/Midden/Randstad - fulltime


Als sales engineer buitendienst ben jij de spil tussen jouw klanten en prospects in de fascinerende wereld van pompen. Jij bent het gezicht van ons bedrijf voor klanten en prospects in een diverse Industriële markt (o.a. de maakindustrie, marine, gas & oil). Van het genereren van aanvragen door de klant te begrijpen tot sluiten van deals, jij bent verantwoordelijk voor het hele commerciële traject. Maar dat is nog niet alles! Door het proactief bezoeken van (potentiële) klanten blijf jij op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de markt, productlijnen en bij klanten zelf. Jij bent de persoon die out of the box denkt en je bent leergierig om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen. Met jouw bewezen commerciële resultaten en hunters mentaliteit, gecombineerd met jouw netwerk binnen één van deze branches, ben jij onze ideale kandidaat om commerciële successen te behalen. Klinkt dit als jouw droombaan? Solliciteer dan nu!


Wat ga jij doen?

  • Als verantwoordelijke voor de verkoop van pompen binnen de Industrie, Marine, Oil & Gas en de Overslag branche, ben je veel onderweg en in gesprek met klanten en prospects. Deze bevinden zich met name in de regio's Randstad, Brabant, Limburg, Zeeland en Gelderland.
  • Je adviseert je klanten en prospects over onze oplossingen: pompen, onderdelen, service en projecten en zorgt ervoor dat deze aansluiten bij hun specifieke processen en situatie.
  • Samen met je collega's van de binnendienst stel je gerichte offertes op voor de klanten. Je houdt de status van je offertes en sales leads goed in de gaten en zorgt ervoor dat zoveel mogelijk offertes worden omgezet in opdrachten.
  • Je hebt regelmatig contact met de Managing Director, aan wie je direct rapporteert, over je verkoopactiviteiten, acquisitiegesprekken, markt- en concurrentiegegevens. Daarnaast ben je betrokken bij de organisatie van beurzen en seminars en denk je zelf ook actief mee over hoe we ons nog beter kunnen presenteren.

Job requirements

Wie ben jij?

  • Als commercieel professional ben je een echte hunter en daarnaast een goede relatiebeheerder. Je hebt diepgaande kennis van de branches waarin wij actief zijn en als je ook nog beschikt over een actief netwerk in deze sector(en), dan is dat een grote plus.
  • Je hebt ten minste 3 jaar werkervaring in een commerciële buitendienst functie binnen een technische werkomgeving. Door jouw expertise, uitstraling en enthousiasme heb je een hoge gunfactor bij klanten en prospects.
  • Met een HBO werk- en denkniveau en uiteraard een geldig rijbewijs ben je klaar voor de uitdagingen van deze rol. Je hebt ruime ervaring met CRM-systemen en het beantwoorden van offerteaanvragen. Bovendien beheers je zowel de Nederlandse als Engelse taal perfect in woord en geschrift.
  • Je bent proactief, weet van aanpakken en komt met creatieve ideeën om succesvol je opdrachten binnen te halen. Daarnaast ben je enthousiast, gedreven en heb je een goede zelfreflectie om jezelf continu te verbeteren.


Wat bieden wij?

Je maakt onderdeel uit van het verkoopkantoor Nederland. Je werkt samen met een team van diverse professionals binnen een prachtig (familie)bedrijf en onderhoudt contact met de verschillende internationale Verder vestigingen. Je wordt beloond conform de CAO Metalektro. Daarnaast bieden wij je veel interne opleiding en doorgroeimogelijkheden.


Wie zijn wij?

De Verder Groep is een ambitieus en financieel sterk internationaal familiebedrijf dat zich wereldwijd richt op de ontwikkeling en distributie van laboratoriumapparatuur (Scientific divisie) en een uitgebreid scala aan gespecialiseerde pomptechnologieën voor de industriële en hygiënische markt (Liquids divisie). Met verschillende productiebedrijven en distributielocaties zijn wij actief in 23 verschillende landen met > 2000 medewerkers wereldwijd.


Interesse?

Mail je CV met begeleidend schrijven. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Ula Rusin, Corporate Recruiter, 030 677 91 04. Kijk ook eens op onze websites www.werkenbijverder.nl en www.verder.nl.


(W&S) Bureaus, als we jullie nodig hebben dan bellen we!