Inside Sales Engineer

Job description

- Commercieel, Binnendienst, Verkoop, Vleuten, 36-40 uur p/w, Service -


Voor onze joint venture ProMinent Verder zijn we op zoek naar een nieuwe collega. Commercieel en klantgericht, dat zijn woorden die jou omschrijven! Het liefst werk je in een klein team, met collega’s die er helemaal voor gaan. After Sales is jouw domein. Klopt dat? Lees dan snel verder!


Wat je gaat doen als Inside Sales Engineer?

Jij zorgt ervoor dat ons verkoopproces na het sluiten van een order nog lang niet is afgelopen. Het maken van offertes en genereren van new business door het verkopen van onderhoudscontracten en extra onderdelen. Daarnaast bereid je het werk voor en plan je de Service Engineers in. Je houdt de administratie bij van de service contracten en bent verantwoordelijk voor het assetmanagement. Uiteraard beheer je de contracten en weet je daarom wanneer het weer tijd wordt om de overeenkomsten te verlengen. Jij bent een echte spin in het web en zowel commercieel als administratief een kei in je werk.


De klanttevredenheid verlies je nooit uit het oog en ook intern kunnen de 15 ProMinent collega’s bij jou terecht als ze hulp nodig hebben en andersom natuurlijk. Je rapporteert direct aan onze Directeur, John van der Westen en je bent nauw betrokken bij je collega’s en de lopende zaken die we als ProMinent in Nederland oppakken.


Je vindt het leuk om je eigen technische kennis up-to-date te houden en je kunt deze kennis als de beste overbrengen op iedereen die het leuk vindt om te horen. Dat je gaandeweg steeds meer over onze pompen leert komt goed van pas bij bijvoorbeeld het uitvoeren van beoordelingen van reparaties en het oplossen van vragen van klanten en leveranciers.


Kortom, een uitdagende functie op het snijvlak van (after) sales, administratie, techniek en commerciële binnendienst.

Job requirements

Wat neem jij mee naar ProMinent Verder?

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt een afgeronde opleiding in een technische richting (zoals: Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Mechatronica, Service- en onderhoudstechniek, Procestechniek, Industriële processen, Elektrotechnische installaties);
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels. Duits zou mooi meegenomen zijn;
  • Ervaring in een soortgelijke functie is niet noodzakelijk, mag uiteraard wel;
  • Je bent commercieel ingesteld, weet hoe je je klantgericht moet opstellen en met jouw communicatieve skills blaas je ons tijdens de sollicitatiegesprekken omver!


Wie zijn wij?

ProMinent Verder B.V. in Vleuten (Utrecht) is de Nederlandse vertegenwoordiging van de internationale ProMinent Groep (gevestigd in Heidelberg Duitsland). In meer dan 100 landen zetten rond 2.600 medewerkers in eigen verkoop-, productie- en servicebedrijven zich dagelijks ervoor in om klanten voor ieder product snelle en betrouwbare service te verlenen. Met passie en betrokkenheid staat ProMinent heel bewust achter milieuvriendelijke, duurzame en voordelige oplossingen op het gebied van doseertechniek en waterbehandeling. Deze producten en installaties worden met succes toegepast in vele applicaties in verschillende marktsegmenten zoals o.a. de chemische industrie, drinkwaterproductie, apparatenbouw en de voedingsmiddelenproductie. ProMinent Verder maakt deel uit van de Verder Groep. De Verder Groep is door Management Team (MT) gekozen als de nummer 1 in de Nederlandse top 100 maakindustrie!


Wat bieden wij?

Een uitdagende en afwisselende positie binnen een stabiel, professioneel en financieel gezond familiebedrijf met een solide basis en goede naam in de markt. Werken in een informele en open cultuur met hoogwaardige producten. Uiteraard bieden wij een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.


Interesse?

Mail je CV met begeleidend schrijven naar apply@prominent.nl . Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jacqueline de Boom, Recruiter, 030 - 677 91 04 of kijk op de website www.prominent.nl en www.careersverder.com.


(W&S) bureaus, als we jullie nodig hebben dan bellen we!