Inside Sales Engineer

Job description

Inside Sales Engineer 
40 uur per week Vleuten (Utrecht) 
Techniek, Binnendienst, Verkoop
Voor ProMinent Verder zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor de binnendienst. Ben jij die goed gehumeurde, man of vrouw, die het leuk vindt om een deel uit te maken van een gevarieerd team, waar werken en gezelligheid samen gaan? Als sales engineer opereer je zelfstandig, met jouw team deel je het succes. Jij bent de specialist als het gaat om je business. Word je enthousiast van het idee om nieuwe business binnen te halen en samen met je collega het beste duo van het kantoor te zijn? Heb je technologische affiniteit of achtergrond? Neem dan even de tijd, lees de vacature door en als je jezelf hierin herkent dan maken we graag kennis met je.


Wat ga je doen?

 • Je opereert zelfstandig en bent verantwoordelijk voor een strategisch plan, waarbij je alle vrijheid krijgt de juiste richting te bepalen;
 • Je bent proactief en creatief gedreven, om de beste klanten te vinden en te binden;
 • Je weet hoe je, jouw kennis van de markt kan inzetten om de concurrentie voor te zijn;
 • Je stelt offertes op voor nieuwe en bestaande klanten en volgt de leads op;
 • Je beheert de key-accounts;
 • Je reflecteert, evalueert en viert samen met je team de behaalde successen.

Job requirements

Wie ben je?

 • Je hebt een afgeronde HBO, bij voorkeur richting Levensmiddelen technologie of Chemische technologie;
 • Je bent een zelfstarter die na een goede inwerkperiode zelfstandig aan het werk kan;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in de verkoop binnendienst;
 • Je wordt onze nieuwe sales topper en daar hoort een goede inwerkperiode bij;
 • Je bent leergierig, het vak heeft geen geheimen voor je;
 • Je kan goed zelfstandig werken en maakt deel uit van een team;
 • Je bent commercieel, gedreven om het beste uit jezelf te halen en aan de klant aan te bieden.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige functie bij een, professioneel en financieel gezond familiebedrijf een marktleider. Bij ProMinent Verder is geen dag hetzelfde, je krijgt de kans om een vakspecialist te worden, jezelf te ontwikkelen. Een werkplek waarbij plezier en teamspirit hoog in het vaandel staan, een informele en open cultuur met hoogwaardige producten. Uiteraard bieden wij een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.


Wie zijn wij?

De Verder Groep is een ambitieus en financieel sterk internationaal familiebedrijf. Met verschillende productiebedrijven en distributielocaties zijn wij actief in 27 verschillende landen met > 2000 medewerkers wereldwijd.

ProMinent Verder maakt deel uit van de Verder- en de ProMinent Groep, welke is gevestigd in Heidelberg, Duitsland. In meer dan 100 landen zetten rond 2.600 medewerkers in eigen verkoop-, productie- en servicebedrijven zich dagelijks ervoor in om klanten voor ieder product snelle en betrouwbare service te verlenen. Met passie en betrokkenheid staat ProMinent heel bewust achter milieuvriendelijke en duurzame oplossingen op het gebied van doseertechniek en waterbehandeling. Deze producten en installaties worden met succes toegepast in vele applicaties in verschillende marktsegmenten zoals o.a. de chemische industrie, drinkwaterproductie, apparatenbouw en de voedingsmiddelenproductie.


Solliciteren?

Solliciteer via de sollicitatie button en stuur je CV en motivatie. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jacqueline de Boom, Corporate Recruiter, 030 677 91 04 of kijk op de website www.careersverder.comwww.verder.com  en www.prominent.nl


(W&S) bureaus, als we jullie nodig hebben dan bellen we!